Fresh album releases

The Thing – The Thing is


(Nieuwste Hits) – The New Yorkse band ‘The Thing’ heeft onlangs hun tweede album ‘The Thing is’ uitgebracht. Ondanks dat hun bandnaam niet erg handig is voor zoekmachines, is het album toch opgemerkt, zij het bij toeval. Online is er nog weinig bekend over de band, dus moeten we het doen met hun muziek.

The Thing brengt toegankelijke rockmuziek met een standaard bezetting: een bassist, een drummer en twee gitaristen waarvan er één ook de zang verzorgt. De muziek klinkt strak en goed geproduceerd, met voldoende variatie tussen de nummers. Van luchtige 60’s muziek zoals ‘No Thing’ tot ‘Wanted War’ met steviger gitaarwerk en drums. ‘In a Garden’ is een vrolijk, licht nummer, terwijl ‘Midnight’ meer complexiteit laat zien met wisselingen tussen harde en zachte passages. In het titelnummer ‘The Thing is’ valt de zanger op met zijn beste performance. De band doet soms denken aan ‘The Arctic Monkeys’ in hun beginjaren, of aan bands als ‘The Little River Band’. In Nederlandse context zou je ze kunnen vergelijken met ‘Go Back to The Zoo.’

Hoewel het album geen meesterwerk is, verdient het zeker aandacht. Het bevat leuke liedjes met genoeg variatie om het meerdere keren te beluisteren!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.