Fresh album releasesIndieMuziek

The Vaccines – Pick-Up Full Of Pink Carnations

(Nieuwste Hits) – The Vaccines zijn alweer geruime tijd actief in de muziekindustrie. In 2010 kwamen ze bij elkaar in West Londen en werden al snel als een veelbelovende act opgemerkt. De Britse band is sterk beïnvloed door de rockabilly uit de jaren 1950, de meidengroepen uit de jaren 1960 en de Britpop. ‘Pick-Up Full of Pink Carnations’ is alweer hun zesde studioalbum en voldoet volledig aan de verwachtingen van wat je wilt horen als je een plaat van The Vaccines opzet.

Met dit album, vol vrolijke muziek waar soms verrassend sombere teksten in te horen zijn, begeven ze zich weer in de top van de indierock. Nummers als ‘Heartbreak Kid’, ‘Lunar Eclipse’, maar ook het zeer aanstekelijke ‘Primitive Man’ passen perfect tussen het rijtje eerdere hits. Voor deze tijd van het jaar heeft het album een verrassend zomerse klank, wat ook verraadt dat de frontman zich tijdens het schrijfproces in het zonnige Los Angeles bevond.

“De plaat gaat over verlies en hoe ermee om te leren gaan”, aldus frontman Justin Young. Onlangs kregen ze gezelschap van een nieuwe gitarist, omdat de oude besloot de band te verlaten voor zijn gezin. Dit vertrek verliep in goede harmonie en luidde een nieuw begin in. De titel van het album komt wat vreemd over, maar blijkt een tekst te zijn uit het liedje ‘American Pie’ van Don McLean. Justin Young zegt daarover: “Dat liedje gaat over de desillusie van de Amerikaanse droom. Opgegroeid met een dieet van Amerikaanse popcultuur kwam ik tot dezelfde conclusie bij het schrijven van dit album.”

Op 17 januari staan ze in een uitverkochte Paradiso en zullen ze zowel in Europa als in de VS verschillende steden aandoen voor een optreden die de zon in deze koude winterdagen even tevoorschijn zal toveren. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.