MuziekR&BRecensies

The Weeknd – Tell Your Friends

(Nieuwste Hits) – Alternative R&B zanger The Weeknd brengt nieuwe single en videoclip ‘Tell Your Friends’ uit. The Weeknd ken je waarschijnlijk van de hit ‘Can’t Feel My Face’. Tell Your Friends zal het minder doen op de radio, maar is alsnog een sterk nummer.

Tell Your Friends
In de video van ‘Tell Your Friends’ lijkt The Weeknd zichzelf levend te begraven. Verder zien we een woestijn, een enge man met lippenstift en een hele mooie auto. De betekenis hiervan laat ik verder aan jou over. De videoclip eindigt met een voorproefje van de albumtrack: ‘Real Life’.

The Weeknd is nooit bang om het vulgair te maken in zijn nummers, deze nieuwe single is daarop dan ook geen uitzondering. Benoemenswaardige zin: ‘I’m that nigga with the hair, singing about popping pills, fucking bitches, living life so trill’. Hier reflecteert hij op een grappige manier op zijn eigen teksten. De track is geproduceerd door niemand minder dan aankomend president van de Verenigde Staten en zelfbenoemde God: Kanye West.

Derde album: Beauty Behind The Madness
De single Tell Your Friends staat op het nieuwe album ‘Beauty Behind The Madness’. Dit derde album van de zanger is hier te luisteren via Spotify. The Weeknd bracht van dit album al eerder de video’s ‘Often’, ‘Can’t Feel My Face’, ‘The Hills’ en ‘Earned It’ uit. De single ‘Earned It’ is bovendien onderdeel van de soundtrack van de populaire film ‘Fifty Shades Of Grey’.

Meer richting popmuziek
The Weeknd maakt alternative R&B muziek, maar met dit laatste album staat hij met één been in de popmuziek. Dit is ook te zien in het succes en de positieve kritieken op dit nieuwste album. Zo staat het album twee weken op nummer 1 in de Billboard Top 200 albums en is The Weeknd de eerste artiest die de volledige Top 3 Hot R&B Song Chart van Billboard in zijn bezit heeft gehad. Ondanks de meer poprichting, is de zanger trouw gebleven aan zijn fans en weet het voor elkaar te krijgen om de typische The Weeknd sound te behouden.

Ga nu je vrienden vertellen over dit nummer!

Beluister hieronder “Tell Your Friends”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.