Fresh Picks

Tijmen’s Top 10 van 2016

(Nieuwste Hits) – Het jaar is bijna voorbij dus de hoogste tijd om te kijken wat de beste nummers van 2016 zijn. Tijmen heeft onderstaande top 10 samengesteld.

1. De Staat – Make The Call, Leave It All

De Staat bracht begin dit jaar hun vierde album “O” uit. Dit was het startschot voor het jaar van De Staat. Ze speelde op grote festivals in binnen en buitenland (zelfs 2 keer Pinkpop) en gingen op tour met Muse. Overal waar ze kwamen draaide het uit op een draaikolk als ze hun single “Witch Doctor” en met “Make The Call, Leave It All” hebben ze de 3voor12 song van het jaar in handen. Ik zag ze in Hedon en op Lowlands en elke keer ging het publiek compleet uit zijn dak.

2. Broederliefde – Jungle

Broederliefde is in 2016 keihard doorgebroken in Nederland met hits als “Mi No Lob” en natuurlijk “Jungle”. Ik zag de heren op Lowlands de tent afbreken en de Rotterdammers wisten zelfs de fijnproevers op Lowlands te overtuigen. Sowieso heb ik erg veel Nederlandstalige hiphop geluisterd dit jaar!

3. Bear’s Den – Dew On The Vine

Bear’s Den is een van mijn favoriete bands voor in de herfst. Hun nieuwe album “Red Earth & Pouring Rain” staat vol pareltjes waaronder de single “Dew On The Vine”.

4. KAYTRANADA ft. Craig David – GOT IT GOOD

KAYTRANADA kwam dit jaar met het toffe album “99%”. Op dat album werkt hij samen met artiesten als AlunaGeorge, Anderson .Paak en Craig David. Die laatste heeft het toffe album “Following My Inuition” gemaakt en samen hebben ze de single “GOT IT GOOD” uitegebracht.

5. Rico & Sticks met Freez – Breedbeeld Visie

Rico & Sticks mogen niet ontbreken in het lijstje van 2016! De Zwolse rappers speelden op 9 december in de Ziggo Dome samen met maatje Typhoon. Dit was het grootste Nederlandse HipHop concert ooit in Nederland. Het was een ontzettend toffe avond om bij aanwezig te zijn. Ook speelden de mannen hier een aantal nieuwe nummers waaronder “Breedbeeld Visie”.

6. Oscar and the Wolf – The Game

De Belgische band Oscar and the Wolf is bezig om uit te groeien tot een band van wereldformaat. Ik zag ze in 2015 op Pinkpop in de tent en dit jaar mainstage op Lowlands. Waar ze de show nog verder hadden geperfectioneerd. De shows worden groter en meeslepender en de heren zijn in Nederland klaar voor de volgende stap. In april spelen ze in een uitverkochte HMH. In 2016 was daar ineens “The Game” een single die goed weergeeft welke kant Oscar and the Wolf opgaat.

7. Mac Miller ft. Anderson .Paak- Dang!

Anderson . Paak is de opkomende man in de HipHop hij speelde een strakke set op Lowlands in een volle tent omdat de buzz om hem heen groter en groter wordt. Ook Mac Miller timmert heel hard aan de weg. Zijn album “The Divine Feminine” heb ik dit jaar helemaal grijs gedraaid.

8. Youngr – Out Of My System

De Australische alleskunner Youngr had een bescheiden hit in Nederland met “Out Of My System”. Het tofste aan hem is dat hij alles live in elkaar zet. Check ook zijn live remix van “Sweet Disposition” van The Temper Trap.

9. Major Lazer ft. Justin Bieber & MØ – Cold Water

Major Lazer, Justin Bieber en een iets mindere mate MØ domineerde de Nederlandse hitlijsten. Hun samenwerking op “Cold Water” is niet van de radio af te slaan.

10. Editors – All The Kings

De Editors hebben weinig uitleg nodig. Elke kans die je krijgt om ze live te zien moet je aangrijpen. Je zult hier zeker geen spijt van krijgen!

2016 was een mooi jaar van Nieuwste Hits! We zijn weer iets gegroeid ten opzichte van 2015. Het doel van Frank, Tim en mij is dan ook om jullie in 2017 zo goed mogelijk van Nieuwste Hits te voorzien en weer verder te groeien. Wil jij hier aan mee werken dan ben je van harte welkom! Kijk dan snel op de vacaturepagina via deze link.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.