Muziek

Tim’s Top 10 van 2015

(Nieuwste Hits) – Yes! Hier mijn verlate top 10 Nieuwste Hits van 2015. Het leven vraagt ons helaas soms om druk te zijn met andere zaken dan schrijven over de pracht van muziek. Maar beter laat dan nooit zeggen we dan maar clichématig. Mijn persoonlijke top 10 dus. Met de nadruk op persoonlijk, met een beetje oog voor de Nieuwste Hits.  

10. Lost In Your Love (singer-songwriter)

Al sinds de eerste keer dat ik zijn stem hoorde ben ik fan van Michael Prins. Dit jaar bracht hij zijn prachtige tweede album ‘A dreamers dream is forever yours’ uit. Hierop stond het nummer ‘Lost in your love’. Michael’s stem en liedjes weten me keer op keer te betoveren.

9. Somebody (R&B)

Nathalie la wie? Geen idee wie de zangeres is van deze track, maar de featuring is met Jeremih, één van mijn favoriete R&B zangers. Ik had verscheidene singles en featurings van Jeremih op deze positie kunnen zetten, maar fuck it. Ik geef Nathalie la Wie ook wat aandacht.

8. Allright (hip-hop)

ECHTE HIP-HOP, HET IS ER NOG. Rapte Sticks al eens. Alle echte hip-hop op een stokje, Kendrick Lamar liet ons dit jaar genieten van een fijne jazzy hiphop plaat met ‘How to pimp a butterfly’. ‘Allright’ is mijn favoriet van dit album. Hip-hop heeft de Kendrick Lamar’s van deze wereld nodig.

7. Holding On (dance)

Ik ben fan van house duo Disclosure en Jazz-zanger Gregory Porter. Wonderbaarlijk waren ze dit jaar op één track te vinden. ‘Holding On’ was voor mij een heerlijke house track in 2015. En nu allemaal snel het techno-dansje in 2016 in de prullenbak gooien.

6. Lean On (dance, pop)

Behoeft geen uitleg. Doei.

5. I Know There’s Gonna Be Good Times (dance, pop, hip-hop)

Jamie XX is een artiest waar ik zelf niet zoveel van wist, maar via via ving ik op dat het album In Colour van de producer wel eens erg goed kon gaan worden. En dat is het zeker gebleken! Op dit album staat de zomerhit ‘I know there’s gonna be good times. Young Thug en Popcaan hebben met hun vocalen de productie omgetoverd tot een enorme hit. Young Thug doet wat we van hem willen: slecht verstaanbare shit vals zingen, rapper en schreeuwen. Top track dus.

4. Jij Bent De Liefde (pop)

Plots was daar in de zomer van 2015 Kenny B met zijn hit ‘Parijs’. Op plek 4 staat echter niet ‘Parijs’. ‘Zij is de liefde’ van Kenny heeft deze positie bemachtigd. Het liedje is prachtig en heeft voor mij veel waarde en betekenis. Het is namelijk ‘het liedje’ van mij en mijn vriendin. Zoetsappig he. ‘En ik weet niet zeker of je weet wat je doet met mij, soms krijg ik kippenvel van jou’.

 

3. The Hills (R&B, pop)

R&B zanger The Weeknd stapte dit jaar met zijn album ‘Beauty behind the madness’ eindelijk de shine van de mainstream binnen. Hij bracht een geluid dat meer geschikt is voor de radio, zonder zijn eigen duistere sound te verliezen. The Weeknd’s succes is natuurlijk te danken aan de hit ‘I can’t feel my face’. Ik heb zelf echter veel meer kunnen genieten van de single ‘The Hills’. Wanneer de bass van deze track binnen knallen; instantly kippenvel.

2. Hotline Bling (pop, hip-hop)

Drake, Drake, Drake. De knuffel Canadees heeft in 2015 (spoiler alert), net als de artiest van mijn nummer 1 hit, zijn beste jaar tot nu toe gehad. Het onverwachte album ‘If you are reading this it is to late’, zijn mixtape ‘What a time to be alive’ met collega rapper Future, disstrack ‘Back-to-back’ en natuurlijk de hit ‘Hotline Bling’. Gelukkig heeft deze ‘Hotline Bling’ het gehaald tot de Nederlandse radio, wat een enorme prestatie te noemen is voor een rapper als je naam niet Macklemore is. Op nummer twee dus: Hotline Bling.

1. What do you mean? (pop, dance)

Justin Bieber heeft zichzelf dit jaar tot prins Popmuziek gekroond. Met zijn allergrootste hit ‘What do you mean?’ was de knul overal in je face. Je oor om precies te zien. Is je oor eigenlijk wel onderdeel van je gezicht? Of is het onderdeel van je hoofd? Anyway, of je het leuk vindt of niet. De knul heeft zijn reet afgeveegd met al jullie muzikale meningen.

Een gedachte over “Tim’s Top 10 van 2015

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.