Fresh Picks

Tim’s Top 10 van 2016

(Nieuwste Hits) – Het jaar 2016 zit er bijna op en dat bekent dat het weer tijd is voor lijstjes! Muzikale eindlijst wel te verstaan. Ook in 2016 zijn er genoeg hits uitgebracht. Lees en luister hier mijn top 10!

1. Major Lazer (feat Justin Bieber & MØ) – Cold Water (Dance, Pop)

Hoe kon het ook anders, Cold Waters op nummer 1. Wat een briljante pop/dance track van Major Lazer met uiteraard Justin fucking Bieber. Een super slimme move met een onmiskenbare mega hit als gevolg. Ohja, MØ zingt ook nog een stukje mee.

2. Drake (feat Wizkid & Kyl) – Once Dance (Hiphop, Pop)

Op eenzame hoogte aan de rappers-top staat Drake te turen naar beneden. Naar de mensen die allemaal nog een dansje doen op zijn hit One Dance. Dit jaar zijn er een aantal irrelevante rappers geweest die vuil gooiden naar Drake. Maar de man sloeg terug en bleek onoverwinnelijk. Nee vrinden, Drake heeft ook 2016 weer gewonnen.

3. The Weeknd – Starboy (R&B, Pop)

Pop-held The Weeknd verovert ook in 2016 onze harten. Met de track Starboy bracht de Canadees een iets ander nummer dan dat we van hem gewend zijn. Deze samenwerking met Daft Punk pakte goed uit! Een waarde plek op nummer 3 dus. Inmiddels gaat het gelijknamige album ook als speer.

4.Jonna Fraser – Motion (NL Hiphop)

De man van de Nederlandse hiphop in 2016 is wat mij betreft Jonna Fraser. Al een tijd lang ben ik ambassadeur van de Jonna fanclub, maar dit jaar groeide hij ooit tot volwaardig popartiest. Jonna Fraser is het hele jaar te vinden geweest in de hitlijsten, met eigen tracks of als featuring. Mijn persoonlijke favoriet van alle hits is Motion, een typische Jonna Fraser track: een toffe toegankelijke beat, vrolijke melodieën en teksten over de liefde.

5. Flume (Feat Tove Lo) – Say It (Dance, Pop)

In korte tijd is elektronische producer Flume een grote naam in het pop-landschap geworden. In 2016 konden we genieten van het nieuwe album Skin. Op Skin is de single ‘Say it’ te vinden. Wederom een te gekke productie die onze koppies op en neer laat bounces. De samenwerking met Tove Lo is goed gevonden; haar stem is een perfecte sensuele aanvulling voor de track.

6. Ronnie Flex – Plek Als Dit (NL Hiphop)

Al een aantal jaar is Ronnie Flex het gezicht van een nieuwe generatie rappers die vooral lekker doet waar ze zelf zin in hebben. Niks echte hiphop, gewoon leuke liedjes. Ronnie heeft altijd wel een herkenbare sound en zo ook op de single Plek Als Dit. De productie van Plek als dit is afkomstig van Ronnie en Boaz samen en wat mij betreft een geslaagde samenwerking.

7. Broederliefde – Jungle (NL Hiphop)

Niemand kan meer om het Rotterdamse Broederliefde heen. Hun album Hard Work Pays Off 2 is officieel het album dat het langst op 1 heeft ingestaan in de album top 100. Het uitermate swingende Jungle is de anthem van deze groep. Los van Jungle zijn er genoeg hits die niet misstaan in deze lijst.

8. Nielson ft Jiggy Dje – Hotelsuite (Singer-songwriter, Pop)

Het lukt Nielson nog steeds om steady sterke pop-songs uit te brengen. Zijn aanstekelijke liedjes zorgen ervoor dat hij 1 van mijn favoriete Nederlandstalige zangers is. Dit jaar bracht Nielson het album ‘Weet je wat het is’ uit. Op dit gevarieerde album stond de rustige single Hotelsuite. De single Hotelsuite is frisse en verassende samenwerking tussen Nielson en rapper Jiggy Dje. Een succes wat mij betreft!

9. Diggy Dex – Treur Niet (Pop, NL Hiphop)

Het liedje ‘Treur niet’ heeft er voor gezorgd dat Diggy Dex in 2016 (wederom) populair is bij het grote publiek. Treur Niet is een liedje waarmee Diggy Dex een ode doet aan het leven. Dit jaar bracht de rapper het album Golven uit. Het album staat vol met toegankelijke liedjes: de raps zijn inhoudelijk en goed te volgen en de producties zijn gedreven door mooie gitaar-melodieën.

10. Rob Dekay – Alles Gaat Voorbij (Singer-songwriter, Folk)

Een nieuwe naam: Rob Dekay. Rob is een singer-songwriter uit Overijsselse Deventer en wat mij betreft ga je veel van deze man horen in 2017. Rob Dekay heeft een uniek stem geluid en maakt Nederlandstalige folk. Het vrolijke liedje Alles Gaat Voorbij is mijn persoonlijke favoriet van de gelijknamige EP ‘Alles Gaat Voorbij’. Echte Nieuwste Hits dus!

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.