HiphopMuziekNieuws

Top Notch – Pincodes

(Nieuwste Hits) – In een onverwachte zet heeft Top Notch vrijdag een nieuwe track genaamd ‘Pincodes’ uitgebracht, waarop hiphop legende Sticks en platenbaas Jiggy Djé te horen zijn, als reactie op Ronnie Flex’s recente disstrack ‘Kees Closed’. Dit markeert een nieuwe stap in een langlopende controverse tussen Ronnie Flex en zijn voormalige platenlabel Top Notch.

Beluister hier Pincodes van Sticks en Jiggy Djé namens Top Notch.

Rechtbankzaken en Disstracks

De animositeit tussen Ronnie Flex en Top Notch kwam recentelijk naar voren toen Ronnie Flex zijn rechtszaak tegen het label verloor. Hij beweerde dat hij misleid was door de kleine lettertjes in zijn contract, wat resulteerde in minder royalties dan hij had verwacht. Dit leidde tot zijn disstrack ‘Kees Closed’, waarin hij zijn frustraties richtte op Kees de Koning en Jiggy Djé.

Beluister hier de eerste disstrack ‘Kees Closed’ van Ronnie Flex
Bekijk de videoclip van Ronnie Flex – Kees Closed

Pincode Gekraakt

Top Notch, onder leiding van Jiggy Djé, reageerde echter snel met ‘Pincodes’, waarin ze subtiel reageren op Ronnie’s claims en hem uitdagen met de zin “hier doen we cijfers in het geheim, net pincodes”. Dit bracht Ronnie Flex opnieuw in de schijnwerpers, waarna hij met een nog krachtiger antwoord kwam: ‘Pincode Gekraakt’.In dit nummer richt Ronnie Flex zich op Jiggy Djé, Sticks, Hef en Kees de Koning, waarbij hij persoonlijke aanvallen niet schuwt. Hij benadrukt onder meer de vermeende hypocrisie van Jiggy Djé en de afstand tussen hem en de artiesten van Noah’s Ark. Ook haalt hij herinneringen op aan onbeantwoorde samenwerkingsverzoeken van Sticks. Hef was altijd Ronnie Flex zijn Held geweest, maar was ook met een krachtige zin te horen in Pincodes. Hij zei daar namelijk dat niemand groter is dan het team. Ronnie moest met pijn in het hart Hef ook meenemen in z’n Disstrack.

Ronnie Flex zijn reactie binnen 24 uur op de track Pincodes: Pincode Gekraakt.

Reacties uit de hiphopgemeenschap

De disstracks hebben de hiphopgemeenschap in Nederland verdeeld. Terwijl sommigen de scherpe teksten van Ronnie Flex toejuichen, hebben anderen, waaronder Lil Kleine en Monica Geuze, hun steun betuigd aan Top Notch en haar artiesten.

Anouk’s onverwachte tussenkomst

Maar de controverse nam een onverwachte wending toen Anouk zich mengde in de discussie, waarbij ze Ronnie Flex ongepast noemde en hem een “Little Crying B**** N***ah” noemde. Deze reactie veroorzaakte nog meer opschudding in de muziekwereld en zorgde voor een hernieuwde aandacht voor de hele zaak. Ronnie geageerde dat ze niet eens het doelwit was en was zeer verrast.

De huidige post van Anouk, waarin de caption alweer is verwijderd. Toch zijn er meerdere screenshots in omloop van haar vermeende rascistische tekst.

Sor’s protestactie

Zelfs artiesten die niet rechtstreeks betrokken zijn, laten zich horen. Zo weigerde rapper Sor het voorprogramma van Anouk in de Ziggo Dome te verzorgen vanwege haar gebruik van het n-woord.

Een escalerende strijd

Wat begon als een juridisch geschil tussen Ronnie Flex en Top Notch is geëscaleerd tot een openbare confrontatie tussen artiesten, waarbij persoonlijke aanvallen en controversiële reacties de boventoon voeren. De toekomst van deze disstrack-oorlog blijft onzeker, maar één ding is zeker: de Nederlandse hiphopscene staat in vuur en vlam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.