HiphopMuziek

Tourist LeMC & Bart Peeters – Meester Kunstenaar

(Nieuwste Hits) – De Belgische Tourist LeMC werkt samen met Bart Peeters op het nummer ‘Meester Kunstenaar’. Het nummer is afkomstig van Tourist LeMC’s album ‘En Route‘ uit 2015.

Tourist LeMC is opgegroeid in de Antwerpse buurt de Seefhoek. Deze wijk kan op zijn minst berucht worden genoemd en heet Tourist LeMC mede gevormd tot wie hij is. Ook kan zijn artiestennaam worden gelinkt aan deze multiculture omgeving. Dit hoor je ook terug op zijn eerste singles als “Stuivenberg” en “Hulpverlener“. Waarop hij de straten en de stad op een originele manier met eerlijke raps verwoordt.

En Route

Zijn grote doorbraak kwam in 2015 met zijn album “En Route” die in België de tweede plek behaalde in de albumcharts. Op dit album staan onder andere zijn hits “Horizon“, “Koning Liefde” en “De Troubadours“. Deze singles brachten hem op alle grote festivals in België en Nederland waaronder Lowlands en Paaspop. Hij sluit zijn tour in Nederland af in de grote zaal van Paradiso op 11 november en een dag later staat hij in de Lotto Arena in Antwerpen!

Meester Kunstenaar

Als opwarmertje voor deze concerten heeft Tourist LeMC een videoclip gemaakt bij het nummer “Meester Kunstenaar”. Op dit prachtige nummer hoor je ook de Belgische zanger en acteur Bart Peeters. Tourist LeMC heeft een treffende tekst voor de tijd waarin wij leven op dit moment: ‘Ach dat is het leven meneer. De helaasheid doet soms zeer, dus ik pak men snaren, schrijf mij een lied, dat is wat we doen, en meer rest ons niet’.

Beluister hieronder “Meester Kunstenaar”.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.