MuziekNieuws

Town of Saints – Stand Up

Foto gemaakt door Ruben van Vliet Fotografie ( www.rubenvanvliet(Nieuwste Hits) -De Nederlands/Finse band Town Of Saints treedt op in heel Europa. De band scoorde vorig jaar een bescheiden hit met “Carousel” en brengen nu de nieuwe single “Stand Up” uit! Ze worden al vergeleken met The Lumineers en Munford & Sons.

“Stand Up” gaat over een vriend van frontman Harmen Ridderbos is een jaar lang erg depressief geweest en nauwelijks zijn huis uit kwam. Harmen zelf heeft er ook wel is een beetje last van net zoals veel andere mensen. Hij heeft “Stand Up” geschreven voor zijn vriend en deels voor hem zelf en andere mensen. Die met het zelfde gevoel te kampen hebben van een eind-twintiger, die niet weet of het wel zinvol is dat alles leuk en waardevol moet zijn. Met “Stand Up” wil Town Of Saints je de moet inspreken om deze periode door te komen. Het nummer is de openingstrack van het debuutalbum van Town of Saints ‘Something to Fight With’!

De band is ontstaan in Oostenrijk waar Harmen Ridderbos en Heta Salkolahti elkaar leerden kennen tijdens een singer-writer workshop. De klik was zo goed dat ze sindsdien constant getoerd hebben door heel Europa. Afgelopen jaar is de moderne folk-band aangevuld met drummer Sietse Ros. Tijdens het vele touren ontstond er in Berlijn het idee om een Tour der Tours te organiseren. Hierin wil de band met vijf verschillende bands door Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland touren. Deze tour gaat waarschijnlijk in 2015 van start.

Beluister hier het interview ik had met Harmen Ridderbos.

Beluister hieronder “Stand Up”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.