Fresh album releasesMuziekPop

Twenty One Pilots – Clancy

(Nieuwste Hits) – Het nieuwe album van Twenty One Pilots, Clancy, is uit. In aanloop naar de release brachten ze al de tracks ‘Overcompensate’, ‘Next Semester’ en ‘Backslide’ uit. Afgelopen woensdag bracht het duo hun nieuwe single ‘The Craving (single version)’ uit.

Clancy

Clancy is het eerste studioalbum van Twenty One Pilots sinds Scaled And Icy uit 2021. Het duo, bestaande uit Tyler Joseph en Josh Dun, beleefde hun wereldwijde doorbraak in 2015 met het album Blurryface, dat hits als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’ bevat.

Voordat de band Clancy aankondigde, waren ze al bezig met het teasen van hun nieuwe album. Zo gaven ze de covers van hun eerder uitgebrachte albums een rode sticker en hingen ze cryptische posters op in verschillende steden over de hele wereld. Clancy vormt het laatste hoofdstuk in het verhaal dat begon met Blurryface en werd voortgezet met Trench.

Muzikale Terugkeer naar Vorm

Muzikaal is Clancy dik in orde. Waar voorganger Scaled & Icy wat zoutloos was, is het typische Twenty One Pilots-recept van pop, hiphop, rock en een vleugje emo hier beter in balans. Het ruigere randje van single ‘Next Semester’ en ‘Navigate’ is zeker welkom, terwijl ook de ballads zoals ‘Oldies Station’ en bombastische popsongs zoals ‘Vignettes’ en ‘Midwest Indigo’ uiterst verteerbaar zijn.

Loyaliteit van de fanbase

Twenty One Pilots heeft een trouwe fanbase die al jaren opgaat in het verhaal dat het duo creëert. Om het nieuwe album te vieren, vond afgelopen woensdag een exclusief luisterevenement plaats op Fort Pampus. Fans konden toegang winnen via verschillende acties, waaronder een winactie met 3FM. Eenmaal op het eiland werden ze verrast met een escape game in Clancy-stijl, die ze moesten oplossen voordat ze toegang kregen tot het album.

Clancy World Tour

Op 30 april 2025 staat Twenty One Pilots in een uitverkochte Ziggo Dome met ‘The Clancy World Tour’. Deze tour belooft een spektakel te worden, passend bij de multimedia-ervaring die Clancy biedt. Ieder nummer van het album krijgt zijn eigen videoclip, wat de release met een week vertraagde om alles op tijd af te krijgen.

Hoewel Tyler Joseph een betere popster dan rapper blijft, getuige de bar ‘sip a Capri-Sun like it’s Dom Pérignon’, is een beetje wansmaak altijd onderdeel geweest van de Twenty One Pilots-ervaring. Deze nummers zijn uitermate geschikt voor het podium, waardoor dit album sowieso geslaagd is.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.