MuziekRock

Twenty One Pilots – Next Semester

(Nieuwste Hits) – De nieuwste single van Twenty One Pilots heet ‘Next Semester’. Na ‘Overcompensate’ is dit het tweede voorproefje van het nieuwe album ‘Clancy’, dat dit jaar zal verschijnen op 17 mei.

Nieuwe Stijl
Het nummer heeft een stijl die je nog niet eerder hebt gehoord van Twenty One Pilots. Het neigt iets meer naar punk/indie dan wat we gewend zijn van hen, maar het blijft nog steeds toegankelijk. Aan het einde van het nummer is een overgang te horen naar ukelele, wat een breuk vormt met hun vorige albums ‘Blurryface’ en ‘Trench’. De snelle teksten van zanger Tyler Joseph zijn op deze track niet te horen, maar er is veel ruimte voor mooie zanglijnen. Check ook de videoclip, hier zijn veel referenties te vinden naar eerder werk van de Amerikaanse Band.

Ongemakkelijkheid
“Next Semester” gaat over iemand die zich ongemakkelijk voelt en niet wil zijn waar hij is. Hij voelt druk op zijn borst en kan niet goed ademen. Hij herinnert zich bepaalde details van een moment waarop hij zich ongemakkelijk voelde op straat. Een vreemdeling adviseert hem om met een schone lei te beginnen in het nieuwe semester, als een kans om opnieuw te beginnen na de moeilijkheden die hij heeft doorgemaakt.

Wereldtour
Samen met de release van ‘Next Semester’ is gelijk ook de Clancy wereldtournee aangekondigd. De tournee gaat langs de VS + Canada, VK + Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Op 30 april 2025 keren ze terug naar de Ziggo Dome, waarvan de kaartverkoop deze week start!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.