HiphopMuziek

Typhoon – We Zijn Er

(Nieuwste Hits) – Typhoon heeft met een zijn album Lobi Da Basi een Hiphop klassieker in handen. Voor de indrukwekkende videoclip bij “We Zijn Er” liet hij zich slaan met een zweep.

In 2010 trok Glenn de Randamie zoals de rapper in het dagelijks leven heet naar Suriname. Hij wilde meer te weten komen over slavernij, over de slavenhandel en de massamoord en over de historie van zijn eigen familie. Hij kwam er achter dat zo’n 160 jaar geleden de overgrootmoeder van zijn moeder is geboren op een slavenplantage. Aan zijn vaderskant hadden ze ook slaven. Dit zette de rapper aan het denken. Vandaar ook dat je dit thema op verschillende nummers op “Lobi Da Basi” terug hoort komen.

Videoclip We Zijn Er

Voor de videoclip bij “We Zijn Er” maakte Typhoon met regisseur Ivan Barbosa een korte film in Kaapverdië. Het land dat een belangrijke rol speelde in de Trans-Atlantische slavenhandel. Typhoon wilde met de clip een bepaald gevoel overbrengen. Aangezien hij geen acteur is en hij het gevoel echt wilde ervaren liet hij zich echt slaan met een zweep. Op die manier kon de rapper zich beter inleven in zijn rol.

De videoclip is vanavond gepresenteerd in Amsterdam tijdens de presentatie van het boek “Roofstaat“.

Lees ook:

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.