Fresh album releasesIndie

Vera Sola – Peacemaker

(Nieuwste Hits) – Amerikaans-Canadees singer-songwriter Vera Sola brengt nieuw album uit genaamd ‘Peacemaker’!

Vera Sola wordt vaak omschreven als de verloren liefdesbaby van Leonard Cohen en Nancy Sinatra met een vleugje PJ Harvey erin verwerkt. Ze is een singer-songwriter, multi-instrumentalist, producer en maakt tijdloze muziek.

‘Peacemaker’ is de opvolger van Vera Sola’s zeer goed ontvangen debuutplaat ‘Shades’. De plaat is op sommige momenten gedurfd en orkestraal, terwijl het toch een beetje van de ruwheid en rauwheid behoudt die aanwezig was op de vorige plaat. Er wordt op deze plaat een hele eigen wereld gecreëerd waar op verschillende momenten opmerkelijke details worden gevonden.

Het album luistert makkelijk weg en de invloeden van de eerdergenoemde artiesten zijn duidelijk te horen. Er zitten veel elementen van klassieke instrumenten in zoals strijkers, piano en gitaar welke ze ook allemaal zelf bespeelt. De nummers hebben over het algemeen een langzaam tempo en een diepgaande sfeer. Je hoort de mysterie in de muziek en de tekst komt goed tot z’n recht.

De nummers vertellen het verhaal van een persoon die door verschillende ervaringen en omstandigheden is getransformeerd van een vredestichter tot een instrument van oorlog. De tracks gaan over verlies, afwijzing, pijn en de drang naar wraak. Ondanks aanvankelijke twijfels en momenten van reflectie, wordt de protagonist uiteindelijk gedreven door woede en de drang om zichzelf te verdedigen. Het verlies van vrede en het vinden van kracht in tijden van conflict, wordt onder andere weerspiegeld in “Lord Make Me an Instrument of War” en “Give Up Your Bones”. De rode draad door de teksten heen is de transformatie van een vredestichter naar een strijder, zoals aangegeven door de albumtitel “Peacemaker”. Deze titel contrasteert met de inhoud van de nummers, waarin vrede wordt verstoord en vijandigheid heerst, wat de innerlijke strijd van de protagonist weerspiegelt tussen de wens naar vrede en de realiteit van conflicten.

‘Peacemaker is terrecht ons album van de maand geworden, want de klasse druipt er vanaf. Op 21 April staat ze in de bovenzaal van Paradiso en er zijn nog kaartjes beschikbaar. Wat ons betreft een dikke tip om er heen te gaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.