DanceNieuws

De verschuivingen op Ultra Music Festival

(Nieuwste Hits) – De afgelopen jaren behoorde EDM tot de populairste muziekstromingen. Momenteel zijn de grote dj’s zich aan het focussen op de volgende populaire muziekstroom Trance!

Het moment van de alter ego’s

Het bewijs wordt geleverd door te kijken naar het Ultra Music Festival. Op zondag host A State Of Trance een stage op het festival. Arty een dj/producer die voornamelijk meer progressive house/trance (ook wel Trouse genoemd in de wandelgangen) produceerde heeft zichzelf opnieuw gevonden en gaat nu tracks releasen onder de alter ego, Aplha 9.

Ook de Nederlandse dj Sander van Doorn, de man die al geruime tijd meegaat, groot werd in de trance genre en zelfs in zijn trance periode al diverse alter ego’s opzette. Van 2004 tot 2011 gebruikte hij alter ego’s als Purple Haze, Sandler en Sam Sharp. Daarna richtte hij zich op de EDM stijl die in een korte periode rete populair werd. Nu is het voor Sander van Doorn tijd om weer terug te keren naar zijn roots, de trance muziek. Sander zal nu al zijn aandacht geven aan zijn Alter Ego, P.Haze 3.
Releases zijn er nog niet officieel, en in de Spotify lijst van ASOT Miami vind je nu nog zijn oude trance tracks terug, maar het is wel een nieuw tijdperk voor Sander van Doorn. Nu moet ik eerlijk zijn dat de tracks die hij de laatste tijd onder Sander van Doorn uitbracht prima tracks waren en zich meer wisten te onderscheiden dan het grote gross dat er werd uitgebracht tijdens de EDM periode. Neemt niet weg zijn P. Haze producties vette tracks waren.

Ferry Corsten heeft al geruime tijd zijn alter ego Gouryella, een project dat hij opstartte samen met toen de grootste trance dj die de wereld rijk was, Tiesto. Tiesto begon zich meer te richten op zijn solo carrier en Ferry besloot om Gouryella alleen in stand te houden. Onder de naam Ferry Corsten draait de man stevige trance, vette melodieen en brute drops, Gouyella is eigenlijk een beetje het tegenover gestelde. Lange emotionele breaks, tracks van 8 tot 9 minuten, iets waar je van moet houden. Persoonlijk is dit niet helemaal mijn ding, maar er zijn er genoeg die hier wel van houden. Ferry heeft in 2015 weer nieuw leven geblazen in Gouyella en staat nu ook onder Gouryella op het Ultra Music Festival.

De onthulling van W&W

Dan komen wij nu uit bij misschien wel de grootste “onthulling” die bij veel collega dj’s niet in hele goede aarde is gevallen. Ooit was W&W (Ward & Willem (kleinzoon van Willem van Hanegem) een trance duo die tracks maakte die ik grijs gedraaid heb. Met name “Arena” was een van mijn favoriete tracks in mijn sets. Omdat de heren toch bekender wilde worden stortten zij zich in het sterk opkomende EDM stroom. Er kwamen samenwerkingen met Lil John, Hardwell en de koningen van de EDM Dimitri Vegas & Like Mike. W&W hebben de afgelopen jaren veel festivals gedaan over de hele wereld en waren vaste gasten op de mainstage van het Ultra Music Festival. Extra zuur was het ook voor vele bezoekers dit jaar dat W&W niet waren te vinden op het affice. Veel negatieve reacties zijn ook te lezen op de diverse posts van Ultra op de social media. Tot opeens bekend werd W&W op de ASOT stage zouden staan onder hun alter ego NWYR. Releases zijn er nog niet alleen wat filmpjes van ID’s die ze draaien tijdens hun sets als W&W. Of ze nu met W&W rustiger aan gaan doen is ook niet bekend, wel zal hun set bol staan van de nieuwe tracks en bootleg zoals de bootleg van Castle on the hill van Ed Sheeran. Afgelopen editie van DLDK in het Ziggodome heb ik de heren ook aan het werk gezien, en je kunt het niet ontkennen….. Deze set had meer trance in hun set dan dat je zou verwachten. Zodra je de Psy trance track Great Spirit van Vini Vici en Armin van Buuren voorbij hoort komen weet je al genoeg.

Dat deze artiesten een switch maken naar de trance muziek geeft aan dat Trance (waarvan vele dachten dat dit dood was) weer in de lift zit. Persoonlijk vind ik dit zeker niet erg want Trance is waar het voor mij allemaal mee begon, alleen had het mooi geweest als er een alter ego tussen had gestaan die niet te traceren was geweest. Een Alter Ego die geheim zou blijven tot het moment dat deze person de stage zou betreden. Dat er een Alter Ego tevoorschijn zou komen, en dat dan de onthulling zou zijn dat Tiesto weer trance zou gaan draaien. Godzijdank is dat niet het geval, want ik had niet liever gewild dan bij dat moment aanwezig te zijn. Dus laat Trance dit jaar flink opkomen, wie weet dat dit dan volgend jaar wel zou kunnen gebeuren en zelfs The Flying Dutch het aandurft om het te programmeren!

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.