Fresh album releasesIndie

Villagers – That Golden Time

(Nieuwste Hits) – Het langverwachte nieuwe album van Villagers, genaamd ‘That Golden Time’ is eindelijk uitgebracht. Na het kleurrijke avontuur van het vijfde album ‘Fever Dreams’, keert de bekroonde Dublinse singer-songwriter Conor O’Brien terug met dit nieuwe album.

That Golden Time

‘That Golden Time’ is niet minder intens dan zijn koortsachtige voorganger. Het album ontvouwt zich met O’Brien’s kenmerkende melodische flair, zijn gave voor tegelijkertijd levendige en subtiele arrangementen en teksten die zijn hoop, angsten en dromen in rijk absorberende poëzie verpakken.

Betekenis albumtitel

Het album ontleent zijn naam aan het vijfde nummer ‘That Golden Time’, dat tevens de lead single van het album is. O’Brien legt uit: “Ik wilde dat de warmte van het album weerspiegeld werd in de titel. Het nummer raakt ook aan een thema dat telkens weer opduikt, namelijk romantiek versus realisme.

Een van de vele hoogtepunten van ‘That Golden Time’ is het subtiel bijtende nummer ‘Brother Hen‘. O’Brien legt uit: “Het gaat over wijs worden door gebeurtenissen en het verliezen van je naïviteit. De nummers op dit album zijn als kleine stukjes huilen, lachen of dromen. Ze zijn er niet om didactisch te zijn of een punt te maken, maar iets drijft me om ze te delen.”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.