MuziekNieuws

Wake Owl – Wild Country

Wake OwlWake Owl is een nieuwe band uit Canada. Ze hebben net hun debuut EP ‘Wild Country’ uitgebracht. Dit is tevens de naam van de eerste single.

Wake Owl is ontstaan uit singer-songwriter Colyn Cameron. Hij begon op zijn 16de met het schrijven van liedjes. Colyn Cameron haalde veel inspiratie uit de reizen die hij maakte zo woonde hij in Duitsland, Verinigd Koningrijk, Chili en Canada. Hij verdeeld nu zijn tijd tussen Vancouver en Portland. Na een tijdje begon hij met het opnemen van eigen materiaal en kwam multi-instrumentalist Aiden Briscall erbij. Samen met extra ondersteunende spelers tourde ze als voorprogramma van Bahamas, Zeus en de The Jezabels door Canada en deden ze eigen shows in Amerika.

Na het touren werd het tijd voor een EP. Dit is ‘Wild Country’ geworden. Een prachtige EP met 6 nummers. Je hoort hierop de herkenbare stem van Colyn Cameron. Het is een indie folk EP geworden die begint met “Wild Country” een nummer met een mix van pedaal steel, viool, geborstelde drums en gitaar. Dat wordt opgevolgd door “You’ll Never Go” het nummer met een mooie opbouw. Het nummer “Gold” heeft zeker hitpotentie met de triomfantelijke opbouw en het mooie vioolspel. Als je dit nummer luistert denk je snel aan Ben Howard. Op “Grow” hoor je folk muziek en het heeft een hoog meezing gehalte. Het enorm sfeervolle en weemoedige nummer “Seaside” sluit de EP af. De EP ‘Wild Country’ is een mooi debuut en ik kan niet wachten tot er een heel album uitkomt.

Beluister hieronder “Wild Country”

Beluister hieronder een prachtige live uitvoering van “Gold”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.