MuziekPop

Willemijn May – Fallen Heart

(Nieuwste Hits) – Nederland is een nieuw talent rijker, singer-songwriter Willemijn May! Op 19 mei presenteerde ze haar nieuwe EP ‘Chapter 18’ waarvan “Fallen Heart” de nieuwe single is.

In 2014 maakte Nederland voor het eerst kennis met de zangeres. Ze bracht de single “Fire” en “Guide Me Home” uit. Deze singles werden goed ontvangen en leverde haar de titel Radio 2 talent op. In de jaren die volgenden heeft ze meegewerkt aan een project met Stef Classens. Uit deze samenwerking kwam de single ‘I Will Fall‘. In het voorjaar van 2015 deed Willemijn examens, waarna ze op reis ging naar Amerika om Engels te studeren.

Willemijn May – Chapter 18

Na haar terugkomst in Nederland begon er een nieuw hoofdstuk voor Willemijn May. Ze werd uitgenodigd door DWB Music om in Engeland aan de slag te gaan met een team van songwriter. Dit team was onder de indruk van haar stem en de capaciteiten als songwriter. In Engeland werkte ze voornamelijk samen met producer en songwriter Paul Drew en songwriter Ellie Wyatt. Uit verschillende sessies met dit team kwamen een aantal nummers die later zijn opgenomen in Nederland. Dit keer ook onder leiding van Paul Drew.

Op haar nieuwe EP ‘Chapter 18‘ laat Willemijn May een iets andere sound horen. Ze laat op haar nieuwe EP iets minder Folk horen en wat meer Pop. Ook is haar band wat groter geworden. Hier is expres voor gekozen zodat de muziek live nog beter tot zijn recht komt! We raden dan ook aan om Willemijn May in de gaten te houden en haar een keer live te gaan zien.

Beluister hieronder “Fallen Heart”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.