MuziekNieuws

Number Nine – Wiser Than Before

Eric Martin(Nieuwste Hits) – De Utrechtse band Number Nine brengt 11 september het tweede album ‘Wiser Than Before’ uit. Het is de opvolger van het in 2012 uitgekomen debuutalbum ‘New Ways’. De eerste single van het nieuwe album heet “The Man With The Van”.

Het tweede album is opgenomen bij Studio Joneski. Een relatief nieuwe studio maar de eigenaren hebben al veel ervaring opgedaan onder andere in Kytopia. De plek waar Kyteman en andere artiesten werken aan nieuwe projecten. Number Nine koos voor deze studio omdat de studio het beste van oude en nieuwe technieken combineert. Dit is ook te horen op het album ‘Wiser Than Before’. De nummers klinken alsof ze losjes zijn opgenomen en de nummers zijn niet te strak geproduceerd. Dit komt de sfeer van het album zeker ten goede!

De 12 tracks op het nieuwe album ‘Wiser Than Before’ klinken over het algemeen een stuk volwassener dan de eerste. De liedjes zijn nog steeds even catchy en herkenbare Number Nine songs. Toen ik het album voor het eerst hoorde sprong meteen het nummer ‘I Fucked It Up’ eruit. Een catchy gitaarpopnummer met een refrein dat je zo meezingt! De eerste single is ‘The Man With The Van’. Het nummer schoot meteen de IndieChart in. Het album is zeker een aanrader! Maar de cd komt live het best tot zijn recht dus mocht je de kans krijgen de heren live te zien, doe dat dan vooral!

In het radioprogramma Houdbaar Tijmen hoor je vanaf vier minuten, twee nummers van “Wiser Than Before” en een interview met gitarist Martijn Vink.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.