Indie

Wunderhorse – Midas

(Nieuwste Hits) – De Britse indierock band Wunderhorse heeft hun nieuwe single ‘Midas’ uitgebracht. Dit nummer is het eerste nieuwe werk sinds het verschijnen van hun lovend ontvangen debuutalbum ‘Cub’ in 2022. In ‘Midas’, dat net iets meer dan twee minuten duurt, horen we frontman Jacob Slater met een scherpere en urgentere stem dan ooit tevoren, met een duidelijke echo van Bob Dylan.

Van Parijse badkamer tot Minnesota
‘Midas’ is niet zomaar een nummer; het vertelt een intrigerend verhaal. Het nummer is ontstaan in een badkuip in Parijs en raakte vervolgens in de vergetelheid, om uiteindelijk weer op te duiken in Minnesota. De tekst lijkt te gaan over een ontmoeting met een mysterieuze figuur genaamd Midas. Deze ontmoeting roept een ongemakkelijke en dreigende sfeer op, waarbij Midas een deal lijkt te willen sluiten die de persoon in kwestie nerveus maakt. De herhaling van “Midas” en de lalalala’s versterken de centrale rol van deze mysterieuze figuur.

Van punk tot indierock
Jacob Slater, de frontman van Wunderhorse, heeft een interessante muzikale achtergrond. Op 17-jarige leeftijd verliet hij zijn huis en woonde vijf jaar in Londen. Hij was eerder de frontman van de punktrio Dead Pretties voordat de groep uit elkaar ging in 2017. Na de breuk met Dead Pretties verhuisde Slater naar Cornwall, waar hij verschillende baantjes had, waaronder surfinstructeur, terwijl hij bleef schrijven en muziek maakte.

Wunderhorse: Van solo project tot band
Tijdens de COVID-19 pandemie startte Slater Wunderhorse als een soloproject, maar later voegde drummer Jamie Staples, gitarist Harry Fowler en bassist Pete Woodin zich bij hem om de huidige band te vormen. Oscar Browne speelde ook mee met de band, maar verliet later de groep. Hun debuutalbum ‘Cub’, geproduceerd door Kevin Jones en Pete Woodin en uitgebracht door Communion Music, werd in 2022 uitgeroepen tot een van de beste albums van het jaar door NME, Riot en Far Out.

Tournees en toekomstplannen
In 2022 tourde Wunderhorse als voorprogramma voor bands als Pixies, Fontaines D.C., Sam Fender en Foals. In het voorjaar van 2023 tourden ze door de Verenigde Staten en speelden ze later dat jaar op het Glastonbury Festival. Momenteel werkt de band aan het opnemen van een nieuw album, wat veelbelovend klinkt voor de fans van Wunderhorse. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt. ‘Midas’ is nu beschikbaar om te beluisteren, en met zijn krachtige en meeslepende geluid is het zeker een aanrader voor liefhebbers van indierock.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.