MuziekPop

Years and Years – Eyes Shut

(Nieuwste Hits) – Years and Years, de formatie uit London was misschien wel de sensatie van 2014/2015. Ze brachten dit jaar hun debuutalbum “Communion” uit en daarvan is “Eyes Shut” de nieuwe single!

De leadzanger Olly die ontdekt is onder…. Jawel de douche! Olly viel tijdens een huisfeest van Mikey Goldsworthy in slaap op de bank, De volgende morgen onder de douche zong Olly, Killing Me Softly. Mikey die van van Australie is verhuisd naar London was onder de indruk en vraagt Olly om wat nummers op te nemen, samen met toetsenist Emre Turkmen en zo ondstond er een bandje. Het klikte zo goed tussen de jongens dat er diverse nummers worden geschreven en een eerste gig word binnengehaald. Nu nog een naam voor de band verzinnen, en zo ontstond Years and Years.

Het gaat in 2014 pas echt hard als de heren worden uitgeroepen door de BBC als Sound Of 2015! Met hun electro pop bestormen de heren de hitlijsten. Hun eerste single Desire word nog niet echt opgepakt in Nederland, maar Shine wel, en King (die bijna niet zou zijn uitgebracht omdat de band er niet echt een goed gevoel bij had, maar de reacties waren zo positief dat ze het opnieuw hebben opgenomen in de studio) werd ook een grote hit! Na Shine en King word nu ook Desire opnieuw gereleased en opgepakt in Nederland. De band staat in 2015 op veel festivals door heel europa, en in Nederland stonden ze in een bomvolle Paradiso.

Years and Years – Eyes Shut
Nummer 6 van het album Communion dat op 22 juni 2015 gereleased werd. Afkomstig van het album waren al de hits King, Shine en Desire. En iets zegt mij dat ook dit nummer weer een hit zal worden. Een toch wel geheel andere sound dan dat je gewend bent van Years and Years. Er zijn filmpje genoeg in omloop waar Olly achter de piano zit en laat zien dat hij waanzinnig kan spelen. Dit is zo’n nummer dat ook zonder beat een hit zou kunnen worden. Daar waar King, Shine en Desire meer uptempo zijn, komen ze nu met toch meer een ballad achtig nummer om de hoek zetten. De pakkende tekst, opbouw en de stem van Olly zijn wederom de ingrediënten van Years and Years om wederom een hit te kunnen scoren. Uit ervaring weet ik dat er zeker geen ballad nodig om de vrouwenharten sneller te doen kloppen, wel zou het zijn als de dames tijdens dit nummer iets minder hard gillen! Dan komt een rustiger nummer van Years and Years toch iets beter tot zijn recht. We gaan het 18 November meemaken in Eindhoven!

Beluister hieronder “Eyes Shut”

Frank Frenckel

Muziekliefhebben from the day he was born!!Muziek is de rode draad in het leven van Frenckel (Frank Kok) Van zingen in een kerkkoor en een popkoor, tot draaien op feesten met 5.000 man, tot wekelijks naar een concert gaan in Tivilo, Paradiso, Tolhuistuin, Melkweg, Ziggodome of de HMH.Begon met draaien op zijn 15 jaar en is nu na 18 jaar nog steeds actief als club dj en producer. En sinds 2014 ook bezig met het radio item Frank's Choice in het programma Houdbaar Tijmen.Op de site Nieuwste Hits zal Frenckel zich voornamelijk gaan richten op de nieuwste Dance tracks, maar een uitstapje naar een andere muziekstijl kun je ook zeker verwachten van deze jongen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.